Header backgorund

O nama

POSLOVNA POLITIKA

Polazeći od tehničkih i materijalnih resursa kojima raspolaže, uvažavajući zahteve tržišta i tekuću ekonomsku situaciju, kao osnovne ciljeve poslovne politike „MN“ je utvrdio:

• veći obim prozvodnje i usluga boljim korišćenjem kapaciteta,

• viši kvalitet i širi asortiman proizvoda i usluga,

• širenje tržišta i povećanje broja kupaca proizvoda i usluga,

• racionalno trošenje svih resursa i ograničavanje rasta troškova,

• povećanje prihoda od prodatih proizvoda i usluga,

• veći iznos čiste dobiti i stopu rentabilnosti najmanje u nivou proseka grane svake delatnosti kojom se „MN“ bavi,

• visok nivo društvene odgovornosti u poslovanju.

 

 1. Proizvodnja i ugradnja vibropresovanih betonskih elemenata

Vrhunska tehnologija implementirana u fabrici za proizvodnju vibropresovanih betonskih elemenata „MN“ d.o.o. Loznica, omogućava visok kvalitet proizvoda, znatno iznad nivoa sličnih proizvoda koji se mogu naći na domaćem tržištu, a takođe i manje troškove proizvodnje. Pošto se fabrika nalazi neposredno uz reku Drinu, proizvodnja peska, šljunka i njihovih frakcija na sopstvenoj separaciji, obavlja se po znatno nižim troškovima. Sve to zajedno, manji troškovi proizvodnje i jeftinije sirovine, omogućava da proizvodnja betonske galanterije bude profitabilna. Povećanje obima proizvodnje i plasmana vibropresovanih betonskih elemenata spada u prioritetne ciljeve poslovne politike. Povećanje obima proizvodnje bazira se na tehničkim mogućnostima fabrike i dobroj snabdevenosti potrebnim sirovinama, a obim plasmana na visokom kvalitetu proizvoda i maloj pokrivenosti tržišnog prostora Srbije. Visok nivo i stalno poboljšanje kvaliteta vibropresovanih betonskih elemenata, uvođenje novih proizvoda i njihovo kombinovanje u različite forme parternog uređenja, korišćenje novih materijala za završnu obradu betonskih elemenata i mogućnost kombinovanja više boja po želji kupca, tačne dimenzije svakog proizvoda pojedinačno i visoke performanse betona: veća zbijenost, tvrdoća, otpornost na vodu i habanje, kao i njihov estetski izgled omogućuje veliku tražnju proizvoda na tržištu, tim pre što „MN“ može, zbog visokog nivoa tehnologije u proizvodnji i jeftinijih sirovina, da ponudi realno prihvatljive cene. U dosadašnjem poslovanju „MN“ je pokrivao deo područja grada Beograda, deo područja Vojvodine, kao i oblast Podrinja. Na ostalim područjima „MN“ se nije pojavljivao ili se pojavljuje sporadično. Sva ta područja „MN“ marketinški obrađuje s ciljem da identifikuje potencijalne kupce i utvrdi mogućnost za međusobnu saradnju, a pri tome u celosti sprovodi proceduru definisanu ISO standardom kvaliteta. U katalogu Fabrike detaljno je prikazan proizvodni program, deo urbanih celina koje smo uredili u više gradova Srbije, a i potrebna uputstva za ugradnju naših proizvoda po principu „uradi sam“.

 

 1. Trgovina i usluge

Trgovina u osnovi pospešuje razvoj drugih delatnosti u „MN“-u, pre svega proizvodnju i ugradnju betonske galanterije. Blagovremenom nabavkom kvalitetnih repromaterijala – sirovina obezbeđuje se jeftinija i veća proizvodnja. U prevozu ploča i drugih betonskih elemenata na gradilišta troše se velike količine naftnih derivata. Sopstvena trgovina omogućava jeftiniju nabavku derivata i blagovremeno snabdevanje. Trgovina svakako doprinosi smanjenju troškova i boljem imidžu „MN“-a. Uvažavajući značaj u pospešivanju razvoja drugih delatnosti, poslovna politika u trgovini svodi se na dva osnovna cilja – porast prometa iznad nivoa rasta cena i obim prihoda koji pokrivaju sve troškove i obezbeđuju rentabilnost u nivou proseka grane. Da bi ostvario postavljene ciljeve, „MN“ u ovoj delatnosti vodi politiku stalnog ograničavanja rasta troškova. Permanentno se proširuje i kvalitativno poboljšava asortiman roba u marketima i prodavnicama i obezbeđuje njihova stalna snabdevenost, kao i stalna snabdevenost benzinskih pumpi svim vrstama naftnih derivata. Zarade se ostvaruju srazmerno povećanju obima prodaje, prihoda i razlike u ceni. Primena tih mera utvrđena je kao preduslov za ostvarivanje postavljenih ciljeva i ekonomski uspešno poslovanje trgovine.

 

 1. Turizam i ugostiteljstvo

Počev od 2001. godine, „MN“ ozbiljnije nastupa u oblasti turizma i ugostiteljstva. Obzirom da je usvojenom Strategijom razvoja Grada Loznice, razvoj turizma definisan kao ključna oblast, te da i u razvoju privrede na širem – državnom nivou turizam zauzima značajno mesto i „MN“ će u narednom periodu težiti da poveća svoju aktivnost u ovoj oblasti. Imajući u vidu blizinu Banje Koviljače, planine Gučevo, reke Drine i Tršića, posebnu pažnju treba posvetiti stvaranju uslova za razvoj sportsko-rekreativnog i poslovno-kongresnog turizma. Razvojne aktivnosti u ovoj oblasti, pored ekonomskog, mogu imati i već imaju pozitivan uticaj na životnu sredinu i stvaranje novog pozitivnog imidža „MN“-a i grada Loznice.

U okviru Društva trenutno posluje jedan objekat iz ove oblasti i to „Vila Nešić“ u Loznici. Pored toga, u vlasništvu „MN“ -a su i Odmaralište na Gučevu i prenoćište „Oaza“ u Malom Zvorniku.

„Vila Nešić“ raspolaže sa velikom klimatizovanom salom kapaciteta 500 mesta za sedenje i idealna je za organizaciju svih vrsta proslava, poslovnih i porodičnih ručkova. Pored toga, gostima je na rasplaganju i mala sala, kapaciteta do 100 mesta za sedenje, pogodna za svakodnevno uživanje, ali i za organizaciju manjih proslava. Otvorena „letnja“ bašta nalazi se tik uz obalu reke Drine i ima blizu 200 udobnih mesta za sedenje u nezaboravnom ambijentu. „Vila Nešić“ raspolaže i sa 6 konfornih soba – apartmana.

Centar sportsko-rekreativnog kompleksa u bliskoj budućnosti, predstavljaće visokokategorizovani hotel čija je I faza već završena, a u narednom periodu se planira nastavak i okončanje investicije izgadnjom II faze, tako da će objekat imati blizu 60 visokokategorizovanih smeštajnih jedinica i niz dodatnih sadržaja. Kompleks već sada poseduje terene za velike i male sportove, bazen, veštačko jezero, uređenu plažu i ostale sadržaje neophodne za odmor i rekreaciju gostiju. Postojeće sale, sobe i dodatni sadržaji, u kombinaciji sa budućim smeštajnim kapacitetima, omogućiće sve uslove za bavljenje sportsko-rekreativnim i poslovno-kongresnim turizmom.

Ostvarenjem ovim planova, svakako će se poboljšati turističko-ugostiteljska ponuda samog „MN“-a, ali  i kraja u kome se nalazi.

 

OSNOVNE DELATNOSTI

Osnovna i pretežna delatnost kompanije MN je trgovina naftnim derivatima na malo u specijalizovanim prodavnicama. Međutim, godinama rasta i razvoja, u poslovanju su se izdvojile 3 delatnosti:

I Proizvodnja i ugradnja betonske galanterije

„MN“ poseduje najsavremeniju fabriku za proizvodnju betonske galanterije u regionu. Fabrika je nemačke proizvodnje, firme MASA, kapaciteta 2000 m² dnevno. U proizvodnom asortimanu fabrike se nalaze sve vrste, oblici i boje vibropresovanih betonskih ploča, betonskih ivičnjaka, žardinjera i betonskih blokova proizvedenih od najkvalitetnijih domaćih i uvoznih materijala. Naše betonske ploče su ulepšale javne i privatne površine, pločnike i trotoare u mnogim gradovima u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Šabac, Obrenovac, Sremska Mitrovica, Loznica, Banja Koviljača, Krupanj…) kao i u Zvorniku (BiH). „MN“ ima sopstveni vozni park i građevinsku mehanizaciju, kao i sve potrebne licence za obavljanje građevinskih i građevinsko-zanatskih radova u niskogradnji.

II Turizam i ugostiteljstvo

U okviru kompanije „MN“ trenutno posluje jedan turističko-ugostiteljski objekat i to “Vila Nešić” u Loznici. U vlasništvu „MN“ – a su i Odmaralište na Gučevu i prenoćište „Oaza“ u Malom Zvorniku, ali su ovi objekti trenutno izdati u zakup.

III Trgovina i usluge

 1. Trgovina naftom

Kao osnovna i pretežna delatnost, promet naftnih derivata je i danas značajan u poslovanju kompanije. „MN“ trenutno poseduje dve benzinske pumpe i to:

 • Benzinska pumpa „MN“ Loznica – Šepak
 • Benzinska pumpa „MN“ Mali Zvornik

U okviru benzinskih pumpi posluju prodavnice robe široke potrošnje.

 1. Teretni terminali i špediterske usluge

U sklopu „MN“-a posluju dva carinska terminala, teretni terminal Trbušnica u Loznici i teretni terminal Mali Zvornik – Novi Most u Malom Zvorniku, na kojima je omogućen smeštaj i parkiranje teretnih vozila koja se nalaze u carinskom postupku pri prelasku granice između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine.

 1. Poslovnica transporta

Kompanija „MN“ poseduje sopstveni vozni park koji omogućava celokupan prevoz robe za sopstvene potrebe, kao i pružanje usluga prevoze robe u domaćem i međunarodnom saobraćaju.

 

ISTORIJA KOMPANIJE

Društvo za proizvodnju, promet i usluge „MN“ d.o.o. Loznica je osnovano 1990. godine. Kao prvi privredni subjekat u regionu sa osnovnom delatnošću promet nafte i naftnih derivata, Društvo je registrovano 23.03.1990. godine.

Poslovanje Društva je počelo radom Benzinske pumpe u Zavlaci, na teritoriji opštine Krupanj, gde se nalazilo i sedište Preduzeća. Pored Benzinske pumpe, sa radom su počele i prodavnice robe široke potrošnje, kao i prodaja ulja i maziva.

U periodu od 1990. godine pa do danas, Društvo „MN“ d.o.o. Loznica je izraslo u jednog od najvećih i najznačajnijih privrednih subjekata u regionu, čiji su poslovni kapaciteti smešteni na teritorijama opština Loznica, Krupanj, Mali Zvornik, Beograd i Novi Sad.

Počev od 1995. godine sedište Društva je u Loznici, Ulica Republike Srpske b.b.

Od svog osnivanja pa do danas, „MN“ posluje poštujući principe društvene odgovornosti pri čemu se posebna pažnja posvećuje bezbednosti na radu i zaštiti životne sredine, stipendiranju učenika, pomoći kulturnim projektima i aktivnostima sportskih udruženja. Za rad i doprinos u raznim oblastima društvenog života, „MN“ je nagrađen velikim brojem priznanja, plaketa i zahvalnica. Ovde ističemo Septembarsku nagradu opštine Krupanj sa zlatnom plaketom 2008. godine, godišnju nagradu Regionalne privredne komore Valjevo – bronzano priznanje za najbolje veliko preduzeće 2010. godine i godišnju nagradu Regionalne privredne komore Valjevo – srebrno priznanje za najbolje veliko preduzeće 2007. godine.

Društvo „MN“ d.o.o. Loznica trenutno obavlja poslove u tri oblasti – delatnosti:

 • proizvodnja i ugradnja vibropresovanih betonskih elemenata,
 • turizam i ugostiteljstvo,
 • trgovina, carinsko špediterske i transportne usluge.

Društvo „MN“ d.o.o. Loznica raspolaže potrebnim materijalnim i kadrovskim resursima, kao i značajnim iskustvom za kvalitetno obavljanje poslova u svakoj od ovih delatnosti. Na tržištu je prepoznatljivo po kvalitetu i kao pouzdan partner.