Header backgorund

Informacije

Same ili u grupi sa veoma atraktivnom spoljnom obradom, naše žardinjere su pravi izbor za sadnju Vašeg omiljenog cveća ili niskog zelenog rastinja u Vašem omiljenom delu dvorišta ili pak na Vašoj terasi.

Zanimljivo rešenje za denivelaciju terena ukoliko je ona do 60cm, sa dva reda postavljenih žardinjera jednih iznad drugih.

Mogućnost formiranja potpornih, ukrasnih zidova sa obaveznom izradom trakastog temelja za isti, sa pravilnim izborom biljaka (puzavica, cvetnih aranžmana, zelenila).

Vibripresovane betonske žardinjere terakot boje, postavljene u piramidalni poredak u položaju “cevastog propusta“ mogu da budu zanimljivo rešenje za izradu skladišta vinskih boca za dvorišne ili restoranske varijante.

Napomena: Na gotovom betonskom proizvodu mogu se pojaviti bele mrlje – „šalitra“.

Prema važećim standardima EN1388 pojava belila – „šalitre“ na proizvodima ne spada u nedostatke proizvoda, te se zbog iste ne uvažavaju reklamacije.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Dimenzija

b/h/l = 40/30/50 cm

Težina

50 kg/kom

Paleta

12 kom

Težina paleta

600 kg

Dostupne boje

siva, terakot

Obrada – završni sloj

jednoslojni vibropresovan betonski proizvodTehničke napomene

Naše behaton ploče u završnim slojevima pored prirodnih, kamenih agregata sadrže: cement, vodu, aditive koji smanjuju upijanje vode, podstiču hidrataciju cementa i poboljšavaju mehaničke osobine, a kod obojenih proizvoda različite pigmente boja. Zbog prirodnih odstupanja u boji minerala kamenih agregata moguće su razlike u nijansama boja završnog sloja, a zbog ranolikosti zrnaca drobljenog agregata moguće su razlike u strukturi istog.

Na gotovom betonskom proizvodu mogu se pojaviti bele mrlje – „šalitra“.

Cement u svom sastavu sadrži kalcijum oksid, koji u hemijskom procesu sa vodom prelazi u kalcijum hidroksid, koji kroz betonsku masu kapilarno izbija na površinu behaton ploče gde dolazi do rakcije sa ugljendioksidom iz vazduha, te tako nastaje kalcijum karbonat odnosno belilo – „šalitra“.

Ovo se u tehničkom postupku proizvodnje vibropresovanih betonskih proizvoda ne može izbeći. Vremenom uz izloženost kišama belilo nestaje.

Prema važećim standardima EN1388 pojava belila – „šalitre“ na proizvodima ne spada u nedostatke proizvoda, te se zbog iste ne uvažavaju reklamacije. Beton je ekološki materijal, proizveden od prirodnih materijala.

Na toploti se širi, dok se na hladnoći skuplja. Normalno se ponaša prilikom zaprljanja.

Privremene promene na boji nastale zaprljanjem od npr. mokrog lišća, voća, nakon nekog vremena i delovanja normalnih vremenskih uslova se izgube.

Za različite vrste mrlja postoje i specijalna sredstva za čišćenje koja se mogu pronaći u specijalizovanim prodavnicama.

Naše behaton ploče otporne su na dejstvo mraza i soli u zimskim uslovima, što dokazuju i rezultati dobijeni pri ispitivanju istih na ekstremne uslove, a potvrđeni su atestom – sertifikatom.

Ipak potrebno je biti oprezan pri odstranjivanju snega i leda sa popločanih površina.

Upotrebom oštrih predmeta i velike sile može doći do oštećenja vibropresovanih betonskih proizvoda.

Ne poredite boje koje su na fotografijama, jer se može desiti da dođe do odstupanja u poređenju sa gotovim proizvodima.

Proizvođač ne snosi odgovornost za navedene slučajeve i po istim ne priznaje reklamacije.

Prana Granit Siva

Prana Koktel Bela

Prana Koktel Silvergray

Prana Roze

Prana Silvergray

Siva Drinska

Drinska Crna

Drinska Crvena

Drinska Pesak – žuta

Drinska Siva

Kvarc Bela

Kvarc Crna

Kvarc Crvena

Kvarc Crvena

Kvarc Zelena

Kvarc Žuta

Kvarc Siva

Prana Bela

Prana Bež

Prana Bež

Prana Bež

Prana Dijabaz

Prana Dijabaz